Easyhost Easyhost Easyhost Easyhost Easyhost

Noua politică de înregistrare și mentenanță pentru domenii punct RO

Conform deciziei ROTLD din 14.07.2017, începând cu 1 Martie 2018, domeniile .ro își schimbă regimul de funcționare, supunându-se unui nou sistem de tarifare cu reînnoire anuală. Altfel spus, domeniile .ro nu vor mai putea fi achiziționate pe perioade nedeterminate, fiind supuse unei taxări anuale de mentenanță și administrare, asemănător domeniilor internaționale de tipul .com, .co.uk și multe altele.

Această nouă reglementare impactează atât viitoarele domenii .ro înregistrate, cât și pe cele cumpărate înainte de 2018. Odată ajunse la vârsta de maturitate de 5 ani de la data achiziției sau de la data schimbării deținătorului, toate domeniile .ro înregistrate în trecut vor trece automat în regimul de domenii înregistrate pe perioadă determinate, având opțiunea de reînnoire pe perioade între 1 și 10 ani. Domeniile înregistrate înainte de 01.03.2013 primesc o perioadă de grație de 3 luni pentru plata taxei anuale de administrare, ceea ce înseamnă că începând cu 1 iunie anul acesta primele domenii .ro vor începe să expire.

Verificarea datei de expirare a unui domeniu .ro se poate realiza pe site-ul ROTLD, această informație urmând să fie updatată și în conturile de client my.easyhost.com în cursul lunii februarie.

Cum arata simulatorul dată expirare pentru domenii .ro, oferit de către ROTLD

Domeniile .ro gestionate de Easyhost vor putea fi cu ușurință reînnoite pentru perioade de la 1 la 10 ani, la un cost de €9.99/ an, fără TVA. Reînnoirea domeniilor .ro se va realiza cu 15 zile înainte de perioada de expirare a domeniului, prin emiterea facturii aferente taxei de mentenață pentru perioada anuală următoare.

Ai toate motivele să îți transferi domeniile la Easyhost acum. Adu-ți domeniile .RO sau orice alt TLD în gestiunea Easyhost și primești o lună gratuită de găzduire să testezi serviciile de hosting. Fără obligații, fără complicații – hai să vedem dacă ne potrivim.