Easyhost Easyhost Easyhost Easyhost Easyhost

10.000 de configurații de servere, în doar o oră

Azi am anunțat lansarea celui mai complex serviciu la care am lucrat până acum. Pe scurt, acum, pe site-ul nostru poți configura de la 0 un server, pe care îl primești într-o oră de la achitarea comenzii. Peste 10.000 de combinații de servere se pot realiza din componentele pe care le-am pus la dispoziție. Mai multe opțiuni decat poate oferi off the shelf orice retailer din piața noastră.

Am fost întrebată ce înseamnă că primești serverul. E destul de simplu: ai acces la el și îl poți folosi. E pur și simplu funcțional, cu tot cu sistemul de operare instalat.

Apoi a venit următoarea întrebare: cum se întâmplă asta. Sau, mai exact, cum se poate întâmpla asta? Aici lucrurile sunt ceva mai complicate. De fapt, mult mai complicate. Pentru ca în spatele serviciului sunt: un sistem de inventariere automat, o linie de asamblare disponibilă 24/7 și o aplicație care coordonează tot procesul și se ocupă de configurarea software. În momentul în care o comandă este confirmată, serverul se asamblează pe loc, conform opțiunilor alese, iar apoi se montează în rack. Procesul de comandă și inventariere e construit astfel încât configurațiile realizate sa fie întotdeauna compatibile și pe stoc. Odată ce serverul e în rack (mai exact, în data center-ul Omnilogic), e conectat la internet și detectat de sistemul nostru de provizionare, care instalează automat sistemul de operare.

În momentul în care instalarea OS-ului se încheie, datele de acces la server sunt transmise clientului prin email si acesta poate începe să folosească serverul. Tot procesul durează maxim o oră și este, probabil, cel mai rapid sistem de deployment al unui server dedicat, din lume. E o afirmație curajoasă dar, deși studiem foarte atent piața de hosting globală, nu știm de niciun alt provider care să ofere acest termen încă. În țară este cu siguranță cel mai rapid, și la o distanță considerabilă de alternative 🙂

Echipele noastre de programare și sisteme au muncit extraordinar de mult la acest serviciu și suntem foarte bucuroși că am reușit, după luni întregi de eforturi, să îl lansăm oficial. Sperăm să fie un succes și să putem dezvolta proiecte la fel de ambițioase în continuare.

Pentru a studia în detaliu serviciul, accesați site-ul nostru,  iar pentru orice întrebări scrieți-ne la sales at hostway punct ro.

5 Comments

Leave a Comment
 1. Felicitari, insa din ceea ce am observat comanda unui server prin sistemul costum costa mai mult decat acelasi server prezentat pe site.

  De ce ?

  1. Multumim! 🙂
   Pentru ca procesul de asamblare si configurare e diferit. Sunt mult mai multe resurse implicate in a construi un server custom decat in a vinde o configuratie standard, chiar daca hardware-ul e acelasi.
   In aceste situatii, recomandam pur si simplu achizitionarea configuratiei standard.

   Posibilitatea de a construi servere custom tocmai exista pentru a pune la dispozitie configuratii pe care nu le vindem “as it is”.

 2. Super! Felicitari Hostway!
  Folosesc serviciile de ceva timp si sunt uimit de cat de bine functioneaza si de suportul tehnic!

 3. Felicitari pentru tot ce inseamna Hostway, pe cand o versiune mai noua de PHP ??? ar fi ideal sa se faca un upgrade la versiuni mai noi !!!

  Multumesc.

Comments are closed.