Easyhost Easyhost Easyhost Easyhost Easyhost

Am adus în România primul cloud adevărat: elastic și pay-per-use

Hostway Cloud - Elastic și pay-per-useTermenul de “cloud” se folosește pentru a desemna multe tipuri de servicii. Spre exemplu, inclusiv despre shared hosting sau servicii VDS/VPS se poate spune că sunt variante de cloud. Totuși, un cloud adevărat înseamnă mai mult decât prezența unui layer software de virtualizare sau partajarea unor mașini fizice. În primul rând, ar trebui să ofere:

  • Scalare automată – În momentul în care o aplicație înregistrează creșteri de trafic ar trebui să poată porni, complet automat, oricâte mașini virtuale noi sunt necesare pentru a servi toți utilizatorii.
  • Tarifare pay-per-use – Clienții plătesc doar pentru perioada în care consumă resurse, nu au un abonament lunar fix.
  • Automatic Failover – Dacă serverul fizic pe care rulează o mașină virtuală are probleme, aceasta este repornită automat și aproape instantaneu pe o altă mașină.
  • Live Migration – Mașinile virtuale se pot muta de pe un server hardware pe altul, fără downtime.
Până acum, pe piața din România erau disponibile doar cloud-urile internaționale cunoscute, de la Amazon, Google sau Microsoft. Totuși, pe lângă considerente de preț și restricții de programare, care pot fi o problemă sau nu, în funcție de preferințele developerului, există un element care poate fi doar cu greu depășit: latențele cauzate de distanțele mari dintre useri și locația fizică a cloud-ului.
De aceea, în loc să vindem cloud pe infrastructura construită de colegii noștri din US, care este dezvoltat de compania noastră și are niște beneficii foarte tari față de competitori, am preferat să construim un nod local, care să ofere developerilordin România posibiliatea de a cumpăra un cloud adevărat “la ei acasă”.

 

Astăzi lansăm acest serviciu în Private Beta. Include cele 4 avantaje enumerate mai sus și are la bază VMware vCloud, cel mai avansat sistem de virtualizare din lume. În plus, un mare beneficiu, pe care îl putem oferi în exclusivitate, este conectivitatea excelentă din centrele noastre de date. Lucrăm cu peste 20 de furnizori de internet, deci problema latențelor nu e doar redusă ci complet eliminată.
Pe lângă asta, ați întâlnit vreun furnizor de cloud care să fie transparent în privința hardware-ului pe care îl folosește? Probabil că nu pentru că , în general, cloud-urile sunt construite folosind hardware mai vechi, servere care au rămas pe stoc, vechi de 2-3 generații. Dar nu și cloud-ul nostru. Datorită parteneriatului nostru cu HP, toată infrastructura cloud are la bază servere noi HP, optimizate pentru I/O.

 

Am construit acest serviciul cu scopul de a oferi cel mai flexibil, rapid și bine conectat cloud local și credem că am reușit. Puteți să vă convingeți singuri, aici. Iar dacă aveți păreri sau întrebări pe care vreți să ni le comunicați, scrieți-ne oricând la sales [at] hostway punct ro.

3 Comments

Leave a Comment

Comments are closed.