Easyhost Easyhost Easyhost Easyhost Easyhost

Despre o premiera in Romania si cum va fi TEDxBucharest prima conferinta transmisa live HD

Lucram de peste un an la o tehnologie de streaming foarte tare care aduce niste lucruri noi, fata de orice alta solutie din piata:

  • Atunci când accesezi streamul primești conținutul video la cea mai bună calitate permisă de conexiunea ta la internet, limita maximă fiind calitate HD. Există o perioadă de adaptare, la început, în care calitatea este mai slabă pentru că se detectează conectivitatea maximă, dar apoi totul merge la fel de bine ca netul tău.
  • Dacă ai iPhone sau iPad… în sfârșit vei putea urmări un stream direct de pe el.
  • În orice moment al transmisiei, vei putea naviga prin tot ce s-a difuzat deja. Cu alte cuvinte, dacă pornești stream-ul la jumătatea evenimentului, vei putea să te uiți la tot ce s-a întâmplat înainte.
  • Vei putea alege unghiul din care privești evenimentele, pentru că se pot difuza transmisii de la mai multe camere simultan.

Deocamdată nu am lansat oficial serviciul, însă prima demonstrație a sa o vom face pentru TEDxBucharest, eveniment care ne e foarte drag, după cumv-am mai spus.
Veti putea vedea transmisia live, HD, pe 15 octombrie, pe www.tedxbucharest.com.

Iată ce ar mai trebui să știți despre acest serviciu:

  • E compatibil atât cu Flash cât și cu Silverlight – dar dacă ai ambele softuri instalate va rula prin Silverlight, care consumă mai puține resurse. A fost un challenge să găsim o soluție care să ruleze pe ambele platforme. Partea bună e că am reușit și userii vor avea acces foarte ușor la conținut din orice browser… și asta e ideea în cele din urmă, nu?
  • Functioneaza pe orice gadget care știe să ruleze format video H264 – deci cam toate smartphone-urile. Singura diferență e că doar pentru iPhone si iPad calitatea video se adaptează în funcție de conexiunea la internet. Pentru restul trebuie să alegi o singură rezoluție la care vrei să urmărești evenimentul.

De ce am creat acest serviciu?
Lucrăm cu mulți publisheri și le cunoaștem destul de bine problemele. Una dintre ele ține de faptul că era foarte greu să monetizezi conținutul video online până acum. Calitatea era foarte slabă și nu justifica investiții nici din partea companiilor, nici a utilizatorilor finali.
De aceea, ne-am propus să venim în întâmpinarea lor și să rezolvăm această problemă prin lansarea unei soluții de streaming mai complexe și flexibile. Am încercat să rezolvăm trei probleme importante: calitatea imaginii, portabilitatea streamului între platforme și device-uri și interactivitatea dintre utilizatori și conținut. Credem că am reușit, chiar dacă mai avem încă de lucru la perfecționarea soluției. Important este ca acum conținutul video va fi distribuit suficient de calitativ pentru a permite monetizarea prin pay-per-view sau închiriere.

Lansarea oficială pe piață va fi cel mai probabil în luna noiembrie. Până atunci, chiar nu ne deranjează daca ne puneți întrebări 🙂