Easyhost Easyhost Easyhost Easyhost Easyhost

Ce ne-ar placea sa citim la SuperBlog 2010 – criterii de jurizare

Anul trecut am sponsorizat pentru prima data SuperBlog si, pentru ca am avut o super experienta cu echipa de organizare si felul in care functioneaza concursul in sine, iata-ne alaturi de ei si anul acesta.

In caz ca nu stiti despre ce e vorba,  SuperBlog este un concurs de blogging cu premii in valoare de peste 10 000 $ (da, merita sa te apuci de blogging doar pentru asta :)).

Pentru ca suntem sponsori, vom juriza o parte din probele de concurs. Aceasta postare detaliaza criteriile de jurizare pe care le vom folosi.

Iata care sunt ele:

1. Primul si cel mai important – Respectarea temei

Chiar daca un articol e scris bine, poate sa primeasca un punctaj foarte mic daca nu e adaptat la tema. Tin mult la punctul acesta pentru ca anul trecut am citit sute de articole care nu il respectau. Autorii se multumeau sa ne laude compania si/sau produsele, in ideea ca probabil ne-ar castiga bunavointa astfel. De fapt, efectul e unul contrar. Eram atat de dezamagiti de lipsa de seriozitate a abordarii incat punctam mai putin.

Nu cautam recomandari nemeritate. Vrem, in schimb, sa vedem ca autorii trateaza fiecare tema cu seriozitate, sa citim continut relevant si sincer. Cautam feedback si insight-uri oneste.

2. Continut original

Original nu inseamna excentric, liric sau suprarealist. Original inseamna generat de autor, pe baza unei informatii trecute prin filtrul personal. Am intalnit multe articole construite cu copy/paste. Sunt plictisitoare, serios…

3. Structurarea eficienta a informatiei

E foarte placut sa te apuci de citit si sa poti identifica usor punctele de interes dintr-un articol: informatiile prioritare, detaliile suplimentare si opiniile. Pentru asta, recomandam atentie la ordonarea paragrafelor, folosirea unor elemente de stil tip bulleturi si highlights si dimensionarea potrivita a propozitiilor si frazelor. Sunt lucruri simple, care elimina o multime de frustrari cititorului.

4. Claritatea si concizia exprimarii

Comunicam ca sa transmitem ceva unui public, nu ca sa demonstram ceva despre noi insine. De aceea, felul in care comunicam trebuie sa fie cat mai usor de inteles. Aici recomandam folosirea unui limbaj simplu si construirea unor corpuri de text usor de urmarit – fara inflorituri, divagatii sau artificii stilistice. Creativitatea nu presupune automat complexitate. Keep it simple and straightforward.

5. Corectitudinea gramaticala

Fiecare mai scapa cate un typo din cand in cand. Dar sa nu exageram…

6. Nice to have: Usability & design

Daca blogul cu totul arata bine si are o navigatie usoara si intuitiva, e foarte posibil sa ne faca o impresie mai buna. Punctajul se da, in principal pentru continut, dar nu subestima importanta acestor detalii.

Cam asta ar fi de spus deocamdata. Pentru mai multe informatii, recomand:

– Postarea cu criteriile de jurizare de anul trecut

– Interviul cu mine si Alex, in care povestim despre SuperBlog:

Hostway
Vezi mai multe video din blog

One Comment

Leave a Comment
  1. Motivul pentru care m-am inscris la SuperBlog nu a fost castigul material !

    Blogul pe care scriu eu despre Oportunitati Online este “copilul meu pe care vreau sa-l cresc bine”.

    Poate unii cititori vor fi deranjati sau alungati de recomandarile si parerile mele scrise dar cu timpul vor intelege decizia mea.

    SuperBlog din punctul meu de vedere este o oportunitate extraordinara de a invata cum sa scrii un articol original, iti pune imaginatia la treaba si chiar daca nu castigi nimic material la final ramai cu o experienta de blogging unica. Vei fi facut un pas inainte!

    Parerea mea.

Comments are closed.