Easyhost Easyhost Easyhost Easyhost Easyhost

Ce ne-a placut la InfoEducatie

Anul acesta Hostway a sponsorizat InfoEducatie (concurs de informatica pentru elevi de liceu) iar eu si Luci, R&D Managerul nostru, am mers in tabara Galaciuc, unde are loc concursul, sa tinem o scurta prezentare.

Am plecat in graba si, pe drum, inca lucram la organizat slide-uri. Am terminat cu cateva minute inainte sa incepem si, dupa cateva probleme cu proiectorul (cred ca nu exista eveniment fara probleme la proiector) am inceput sa povestim cu participantii.

Voi include mai jos prezentarea pe care am tinut-o. Acum as vrea sa spun ce mi s-a parut cel mai frumos si sa le multumesc, prin asta, tuturor participantilor de la eveniment.

Am fost impresionata de:

  • implicarea participantilor – programatorii de clasele IX-XII au fost numai ochi si urechi, mai atenti decat orice alt public pe care l-am intalnit la un eveniment “din online”
  • dorinta de cunoastere – ni s-au pus foarte multe intrebari – au fost 2 sesiuni foarte active de Q&A si, chiar dupa finalul prezentarii, participantii au ramas cu noi sa mai afle lucruri
  • proactivitatea – atunci cand noi puneam o intrebare ni se raspundea activ
  • dialogul – am simtit ca avem o discutie, nu ca tinem o prezentare
  • simtul umorului – ei au ras la glumele noastre si noi la ale lor 🙂

Pe langa asta, exista totusi si un lucru pe care mi-ar fi placut sa-l vad mai mult: simtul practic. Pe de o parte e firesc sa fie mai putin prezent in perioada liceului, dar, in acelasi timp, e o caracteristica obligatorie pentru un viitor programator / project manager / antreprenor. Cum se manifesta asta? Simplu – trebuie sa ai un raspuns coerent la intrebarea “Cine o sa plateasca pentru asta?”

Mi-ar placea mult sa repetam experienta si anul viitor. Mi-am dat seama ca avem si noi multe de invatat sau de re-invatat de la elevii de liceu de la Galaciuc. E vorba de deschiderea si dedicarea pe care le ai la inceput, cand esti convins ca poti sa faci orice ti-ai propune si nimic nu o sa-ti poata sta in cale.

Intre timp… iata despre ce am discutat anul acesta. Fiecare slide a fost detaliat de speaker – prezentarea are doar rol orientativ si, daca aveti intrebari, ne gasiti la marketing [at] hostway.ro

One Comment

Leave a Comment

Comments are closed.