Easyhost Easyhost Easyhost Easyhost Easyhost

Ne-au ales si Manafu si Bobby Voicu!

Sunt foarte bucuroasa, pentru ca luna asta am facut doua parteneriate foarte importante pentru noi, cu doua dintre cele mai mari branduri personale din online-ul romanesc: Cristi Manafu si Bobby Voicu. Sunt sigura ca nu au nevoie de nici o prezentare si ca oricine dintre voi a citit cel putin cateva posturi de pe blogurile lor.

Noi ii placem pentru ca sunt profi, activi si avem o multime de invatat de la ei pe partea de comunicare. Ei ne plac (din cate ne-au spus) pentru ca am fost deschisi sa le oferim exact solutia de care aveau nevoie si pentru ca venim cu o experienta si o infrastructura de nivel global… care sunt pur si simplu greu de gasit in alta parte :). Daca nu ne credeti pe noi pe cuvant, sigur va vor convinge ei:

Bobby:
Hostway e una din cele mai mari firme de hosting din lume si ma astept ca si serviciile sa fie pe masura reputatiei. Mai mult, eu stiu o parte dintre cei din echipa din Romania, stiu ca sunt dedicati, asa ca schimbarea a venit natural.

Cristi:
…background-ul puternic al Hostway si sustinerea unor initiative online. Asta am apreciat eu: forta companiei si implicarea. – cuvintele sunt dintr-o discutie personala si publicate cu aprobarea autorului 🙂

Soluția de găzduire aleasă pentru site-urile lor este VDS Flexserver (sau Server Virtual Dedicat). Motivul pentru care noi am recomandat-o și ei au ales-o este că e cel mai scalabil produs al nostru, care oferă și performanțe excelente la nivel de putere de procesare și citire/scriere pe disc.

Alti clienti foarte dragi noua si cunoscuti in blogofera, care au ales aceeasi solutie, sunt Bookblog si Refresh.ro

Voi de ce nu sunteti gazduiti la noi? 🙂

10 Comments

Leave a Comment
  1. “noi am recomandat-o si EI au ales-o”

    Plus la campurile de comentarii “nu va fi publicat”

    Attention span™.

  2. Ma primiti si pe mine ?! Glumeam 🙂 Eu nu sunt de calibrul celor 2 dar totusi mi-ar face cu ochiul oferta VDS FlexServer… ma mai gandesc…

  3. De ce nu sunt gazduit la voi? Pentru ca la Godaddy primesc enorm de multe facilitati pentru bani mult mai putini.

    De curiozitate, de ce pe hostway.com primesc pentru 7usd 100 giga iar la hostway.ro primesc pentru 7 euro 200 mega? Sunt serverele mai scumpe in Romania?

  4. Salut,

    Scuze pentru raspunsul tarziu.
    Revin acum pentru ambele intrebari.
    Legat de GoDaddy as prefera sa nu intru in detalii. Exist, totusi, destul de multe povestiri online despre acest subiect

    Apropo de serviciul oferit de Hostway Corporation insa, exista niste motive clare, pe care le putem detalia.
    1. Pretul de 6,98$ pe luna este valabil doar pentru primele 3 luni. Ulterior, costul urca la 13,95$/luna – dar doar in cazul in care alegi sa platesti in avans pentru un an.
    Daca nu, costul real, standard, pe luna, al pachetului, este de 15,95$/luna – dupa cum se poate vedea aici: http://bit.ly/18g1Ro
    Prin urmare, comparatia de pret in sine nu este corecta. Site-urile din SUA comunica in mod diferit preturile. Noi avem o politica de transparenta si costul comunicat pe site este costul final, pentru pachetul de gazdurie website standard, All Inclusive, care costa 6,5 EUR/luna.
    Avem, de fapt 15,95$ vs. 6,5 EUR, deci un cost mai mic in cazul nostru.

    Totusi, se poate argumenta ca oferim mai putin spatiu in acesti bani.
    Voi adresa acum chestiunea asta si voi continua, apoi, cu alte diferente importante, de feature-uri pe care noi, in acest cost, le oferim in plus.

    Pachetul nostru asigura 600MB impartiti in segmente de cate 200MB pentru fisiere, email si baze de date.
    Acei 100 GB oferiti de Hostway Corp. sunt imparititi similar, doar ca nu se comunica, pentru ca e spatiu suficient si e foarte rar depasit.
    Motivul pentru care noi am optat pentru un spatiu limitat, in comparatie cu alti hosteri, este ca majoritatea site-urile gazduite pe shared hosting nu au nevoie de mai mult. O medie facuta pe mai mult de 3000 de site-uri, de catre noi, a aratat ca majoritatea site-urilor au nevoie doar de aproximativ 50MB.
    Spatiul foarte mare este un hook pe care hosterii il folosesc pentru a atrage clienti non-tehnici, care nu percep celelalte limitari, pe care noi spre exemplu, le eliminam.

    Care sunt aceste limitari?

    1. Numarul de domenii
    Noi iti permitem sa gazduiesti un numar nelimitat de domenii, deci, potential, un numar nelimitat de site-uri.
    In cazul pachetului Hostway Corp., spre exemplu, ai dreptul la un singur domeniu si maxim 5 subdomenii.
    Asta inseamna ca, chiar daca ai dori sa ai mai multe site-uri pe server, nu le-ai putea asocia un domeniu. Mai mult, site-ul tau, nu ar putea avea pagini pe mai mult de 5 subdomenii.
    Daca nu poti publica site-uri pentru ca nu le poti asocia domenii, probabil nu vei consuma nici spatiul.

    2. Baze de date
    In cazul nostru, poti gazdui un numar nelimitat de baze de date.
    In cazul Hostway Corp. ai dreptul la o singura baza de date in aceii 100 GB spatiu.
    De ce e important?
    Fiecare site are o baza de date proprie. Daca ai nevoie sa gazduiesti mai multe site-uri si nu ai dreptul decat la o baza de date pe server, trebuie sa platesti un cost suplimentar pentru a putea rula mai multe baze de date si, deci, mai multe site-uri.
    Aceasta limitare se impune, in general, pentru ca interogarile in baza de date necesita resurse de procesor. Cu alte cuvinte, e o solutie pentru a limita resursele la care au acces clientii.
    In plus, daca poti avea un singur site, vei consuma, automat, si ma putin spatiu si se va putea face overselling pe marja pe care tu nu o consumi (care se afla tot in urma unor calcule pe media utilizata de clienti).
    Prin urmare, tu iei o decizie, bazandu-te ca ai multe resurse, cand de fapt esti foarte limitat.

    3. Email
    Noi oferim in pachetul de shared hosting Hosted Axigen, un serviciu echivalent cu Microsoft Exchange.
    Alti hosteri ofera fie servicii free, fie in-house, asa cum ofera si Hostway Corp. Acestea au, in general, mult mai putine optiuni decat o solutie premium, asa cum este Axigen: http://www.hostway.ro/ro/email-profesional
    Ca atare presupun costuri mai mici pentru hoster, dar o libertate mai mica pentru client.

    4. Distribuirea resurselor gazduite
    Motivul pentru care impartim cei 600MB in 3: fisiere si aplicatii, baze de date si e-mail este ca fiecare dintre aceste 3 tipuri de date este gazduit pe cate un cluster de servere separat. Un nod de shared hosting ruleaza o structura de clustere care are in total 13 servere, alocate pentru DNS, MySQL, email si fisiere/aplicatii.
    Desi e o solutie mai complexa din punct de vedere tehnic, ea ofera performante mult mai bune clientilor, pentru ca sistemele respective sunt specializate si proceseaza mult mai rapid requesturile.
    Cu alte cuvinte, nu primesti doar spatiul si resursele de pe un server, ci resursele unui cloud cu partitii specializate. E o infrastructura de shared hosting enterprise, foarte stabila si evoluata din punct de vedere tehnic, pe care nici un alt hoster din Romania nu o poate replica.

    Hosterii ofera spatiu ca sa atraga clientii. E o metrica simpla si inteleasa de toata lumea. Noi primim destul de des acest feeedback – ca am oferi prea putin pentru costul respectiv.
    De fapt oferim mult mai mult, pentru ca suntem mult mai permisivi. Doar ca ceea ce oferim necesita un nivel de intelegere tehnica mai avansat. Clientii care lucreaza cu noi, insa, au fost foarte multumiti si au dobandit astfel si incredere in noi.

    In hosting se intampla ceva interesant – oamenii par sa uite, atunci cand compara oferte, ca, in general, atunci cand cumparam ceva primim un serviciu echivalent valorii pe care o platim. Altfel spus, “dai cat face”.
    Suntem mai scumpi pentru ca oferim un serviciu mai calitativ, asta e tot si functioneaza pentru toate brandurile mari din lumea asta.

    In plus, suntem cat se poate de transparenti apropo de serviciile noastre si infrastructura noastra. Deci, daca mai ai intrebari, le asteptam cu drag. E doar o ocazie sa explicam lucruri pe care avem siguranta ca le facem bine 🙂

    Multumesc!

  5. Hello.

    Stiu povestile Godaddy, am citit cand au aparut. La ei platesc lunar vreo 6-7 usd, si am o nesimtire de optiuni (inclusiv baze mysql nelimitate, domenii, subdomenii, etc). Si un spatiu nesimtit din nou.
    In aproximativ 2 ani de cand sunt la ei nu am avut probleme niciodata. Am tot cumparat domenii, am modificat hostingul la unele, niciodata probleme.

    M-ar interesa hosting in Romania pentru viteza, nu pentru altceva. Desi devine oarecum irelevant 🙂

    Hostway.com a fost doar un exemplu. Insa, daca platesc pe un an (nu este o suma mare), ramanem la ideea ca platesc acei 6 usd pe luna doar, nu? 🙂 Si a fost doar exemplul de pe prima pagina.
    Acei 600 mega pe care ii oferiti voi, de ce nu se pot redistribui? Nu ma intereseaza emailul, nu vreau o gramada de optiuni. Vreau spatiu. Voi oferiti spatiu in banii astia pentru un blog, si cam atat. 200 mega nu duc mai mult. Daca vreau 600 mega spatiu trebuie sa platesc 3 abonamente. Adica alti 1000 mega platiti aiurea.

    Hai sa mai intreb ceva: de ce daca ma interesa un pret la un server dedicat la voi trebuie sa dau un click pe ‘dureaza doar 2 minute’ dupa care astept o zi pentru un mail care sa imi zica “ne puteti furniza un nr. de telefon ca sa avem o mica discutie”? Nu pot si nu vreau sa dau un numar de telefon. Aruncati un pret standard, dupa care eventual are loc o negociere.

  6. Buna,

    Fiecare serviciu de hosting are o limitare. In cazul nostru, pentru shared hosting, e spatiul. Asa a fost conceput produsul. E facut sa serveasca nevoilor majoritatii – de aceea am oferit spatiul in functie de media folosita de clientii nostri.
    E adevarat ca nu se potriveste pentru toata lumea, dar nici un serviciu nu poate face asta. Scopul nostru a fost sa oferim un serviciu stabil, rapid si versatil. El este toate astea, chiar daca are o limitare.
    E insa posibil sa nu fie potrivit pentru tine. Am intalnit si asemenea cazuri 🙂

    Apropo de serverele noastre dedicate – exista un motiv foarte bun pentru care nu comunicam preturi standard pe site.
    Furnizorii de hosting, in general, fac asta – trec niste feature-uri si un cost, dar dau foarte putine detalii despre infrastructura lor sau server in sine.
    Spre exemplu, multi sustin ca folosesc procesoare Intel Xeon dar nu mentioneaza generatia si am intalnit situatii in care companiile respective foloseau servere vechi, cu procesoare care nu se mai produceau de 3 generatii. Totusi, pe site suna bine Intel Xeon.

    Serviciile noastre pur si simplu nu se pot compara numeric cu cele ale altor furnizori. E simplu sa compari Ghz si GB dar exista lucruri mult mai importante:
    1. Calitatea hardware-ului.
    – servere – noi lucram numai cu servere Dell de ultima generatie, bazate pe arhitectura de procesare Intel Nehalem – cele mai noi si mai performante modele de procesoare Intel. In plus, hard-urile sunt, in general, SAS, care sunt mai scumpe, dar mai rapide si mai stabile decat SATA. RAM-ul, de asemenea, este fully-buffered (RDIMM) si DDR-3 – mult mai performant decat cei UDIMM sau DDR-2
    – sursele – fiecare server are 2 surse de alimentare redundante, care pot fi inlocuite in timp ce serverul functioneaza ( in caz de defectare a uneia dintre ele), ceea ce ne permite sa facem lucrari de intretinere si upgrade-uri la reteau de alimentare electrica (UPS + Grupuri electogene) fara downtime
    – switch-uri – majoritatea furnizorilor folosesc porturi de 100 Mb in timp ce noi conectam in fiecare server port de 1Gb – cu cate un port de 100 Mb redundant pe fiecare server. La fel putem face orice fel de lucrare de mentenanta a retelei fara nicio intrerupere de trafic.
    – protectia se face prin echipamente de firewall si load balancing hardware (Juniper), nu doar prin software
    – filtrarea atacurilor se face tot prin echipamente hardware specializate de analiza DoS/DDoS
    – clima – noi folosim echipamente de climatizare specializate si redundante, produse de unul dintre liderii in domeniu – nu improvizam solutii de racire

    2. Calitatea serviciului tehnic
    Aici exista niste elemente importante care ne diferentiaza si care sunt incluse ca servicii intr-un pachet de servere dedicate:
    – suport prioritar prin hotline dedicat – cu legatura directa in call-center, fara trecere prin centrala
    – schimbarea oricarei componente defecte in maxim o ora
    – schimbarea oricarui server defect in maxim o ora – avem in permanenta servere pe stoc
    – suport telefonic prin call-center 24/7/265 – serviciu pe care foarte putini furnizori din .ro il ofera (de obicei se lucreaza in timpul orelor de program sau de acasa 🙂 )
    – livrarea unui nou server in maxim 24H daca clientul solicita

    3. Conectivitate la internet
    Avem legaturi directe cu peste 15 furnizori si putem functiona fara probleme chiar in cazul caderii simultane a pana la 6 furnizori.
    Lista noastra completa de furnizori e aici: http://www.hostway.ro/ro/datacenter/conectivitate-la-internet

    Toate aceste avantaje se traduc in costuri dar si in servicii incomparabil mai bune. De aceea nu aruncam costuri pe site, pentru ca nu e suficient sa compari cifre – chiar e nevoie de mai multa informatie, atat despre infrastructura noastra, cat si despre experienta noastra.
    Avem 600 000 clienti la nivel international si in Romania lucram cu Trilulilu, eMAG, GSP, BRD, CANCAN – exista un motiv pentru asta. Sunt toate site-uri care nu si-ar permite sa aleaga altceva decat cel mai bun furnizor si clienti cu care avem o relatie foarte buna – se poate vedea chiar din cuvintele lor aici: http://bit.ly/d5CS4q

    So… de-asta nu punem direct pretul. Pentru ca e de preferat sa discutam inainte, ca sa intelegi pentru ce platesti si de ce ai plati.
    Dureaza un pic mai mult, dar e mult mai informativ si, din experienta noastra, creeaza relatii mult mai apropiate si de durata.

  7. Ok. Pot intelege raspunsul de mai sus 🙂 (legat de servere dedicate).

    Legat de partea de hosting, daca erati ceva mai flexibili, sau macar mai mult de un abonament, m-as fi mutat pe hostway.ro.

    Oricum, merci pentru raspunsuri, chiar au fost edificatoare. Daca le aveati pe undeva scrise dinainte ar fi fost si mai bine 🙂 (ramane situatia unui mail cu o propozitie la o zi dupa o cerere, care nu este deloc profi)

    Cred ca ne-am lamurit toti in legatura cu “Tu de ce nu esti hostat la noi” 😛

  8. @cireasa Hello din nou,

    Sincer, ma bucur ca ai fi deschis sa te muti la noi.
    Se va putea curand pentru ca serviciul nostru de Shared va trece printr-un facelift, tocmai datorita feedbackului primit.
    Deocamdata inca lucram la el, dar cred ca rezultatul va fi foarte tare.

    Apropo de informatia de mai sus, mare parte din ea chiar este pe site-ul nostru, mai ales in ceea ce priveste serverele dedicate. Mai mult, e chiar explicata fiecare piesa de hardware sau tehnologie din server.
    Suntem transparenti tocmai pentru ca majoritatea furnizorilor nu sunt si pentru ca chiar avem lucruri bune de spus.

    Iata o asemenea pagina cu informatii:
    – descrierea serverului: http://bit.ly/aX4WKB
    – servicii incluse: http://bit.ly/9G59Bu
    – intrebari frecvente (poate mai ai lucruri de aflat 🙂 ): http://bit.ly/aA7sVK
    – declaratii ale clientilor: http://bit.ly/9d1RHC

    Apropo de mailul de o propozitie, e foarte important ca ne-ai dat feedback-ul asta. Avem in lucru un proiect si pe partea asta, e clar ca trebuie sa-l acceleram :).

    Daca mai ai vreodata intrebari sau recomandari ne gasesti la marketing [at] hostway.ro si la feedback [at] hostway.ro

Comments are closed.