Easyhost Easyhost Easyhost Easyhost Easyhost

De ce impunem limitari pe mass mailing

Știm ca uneori vă incomodeaza faptul ca limitam numarul maxim de e-mailuri care pot fi trimise intr-o perioada scurta de timp. Ne cerem scuze, dar este o procedura necesara: e singura modalitate prin care va putem mentine adresele de mail in afara listelor de spammeri.

In continuare o să încercăm sa explicăm de ce avem această politică.

De ce e riscant să permiți trimiterea unui număr mare de e-mailuri, într-un timp scurt?

Dacă de pe un IP se trimit prea multe email-uri, atunci filtrele de spam ale serviciilor publice de emailing (Yahoo, Gmail, MSN) consideră că IP-ul corespunde unui spammer. Prin urmare, clasează toate mesajele provenite de la acest IP ca Junk/Bulk mail și le sortează către folderele corespunzătoare. Acest lucru se întâmplă indiferent dacă mesajul este spam sau nu. De altfel, la limită, dacă se trimit prea multe email-uri de pe câteva IP-uri, întreaga clasă (255 de IP-uri in total) riscă să fie banată.

Suntem conștienți că e-mail marketingul oferă cel mai mare ROI dintre toate campaniile de comunicare, dar, în același timp, 90% din traficul de email-uri de pe glob este considerat spam. Cum nu putem determina în mod automat dacă mailurile emise de un client sunt spam sau newslettere “legale”, preferăm să ne protejam ceilalți clienți față de politicile antispam ale serverelor publice de mail, prin impunerea unor limitări generale rezonabile. 

De ce se impun limitări generale și nu per client?

Pe un server partajat stau mai multi clienți identificați prin aceleași IP-uri. Dacă unul dintre clienți este considerat spammer de către Yahoo sau Gmail, mailurile tuturor celorlalți vor ajunge în folderele de Spam/Junk/Bulk ale destinatarilor care folosesc serviciile respective.

Riscul este mult amplificat de faptul ca Yahoo notifică liste publice de spammeri (ex: Spamhaus) în privința IP-ului. Drept consecință, majoritatea serverelor de email cu filtre antispam care interoghează aceste liste, vor clasa email-urile care provin de la acele IP-uri ca spam.

Câte mailuri pot trimite acum?

Momentan, prin rețeaua noastră se pot trimite 30 de e-mail-uri per domeniu într-un interval de 5 minute.

Ce opțiuni am dacă vreau să trimit mai multe email-uri?

Recomandarea noastră este să apelați la un provider dedicat de servicii de e-mail marketing care dispun de interfețe specializare de monitorizare a campaniilor și pot, de asemenea, supraveghea fiecare IP in parte.

Spre exemplu, noi folosim Daily Whisper pentru newsletterele Hostway.

Pentru trimiterea de invoice-uri sau de alte mail-uri automate, achiziția unui IP dedicat elimină această restrictie si scade șansele ca mailurile trimise să ajungă în Junk și asigură faptul că ban-ul primit de un client nu îi afectează și pe ceilalți clienți.

Prețurile mai ridicate pentru aceste IP-uri corespund costurilor aferente contactului cu Yahoo, Google, Spamhaus etc. pentru delistarea IP-urilor respective din listele de spam.

Timpul minim de contractare a unui  IP dedicat este de 3 luni deoarece delistarea sa durează între câteva săptămani și câteva luni și trebuie acoperită acea perioadă in care IP-ul nu ar putea fi folosit de altcineva.

Dacă doriți să achiziționați un IP dedicat trebuie doar să ne contactați la support [at] hostway.ro

Care este politica antispam a Hostway față de clienții săi?

Hostway respectă legislația în domeniu (Legea 365/2002Legea 506/2004, Legea 677/2001, Legea 747/2004) iar politica noastră cu privire la cei care fac spam este de a înștiința clientul în cauză și de a orienta reclamantul către autoritatea competentă care este pregatită să evalueze caracterul de ilegalitate al unei asemenea activități. În baza acestei evaluări, Hostway va opera suspendarea serviciului acelui client. Mai multe detalii despre răspunderile noastre pot fi găsite aici.

În paralel vom rula și noi o investigație și dacă ajungem la concluzia că acel email este intr-adevar spam, vom suspenda serviciul oferit acelui client.

Ce îmbunătățiri putem aștepta pe viitor?

Pe viitor, sperăm să putem relaxa politicile de e-mailing fără a risca siguranța clienților, datorită implementării unui serviciu de FBL (Feedback Loop).  Acesta ne va notifica de fiecare clasare ca spam a unui mesaj trimis de pe serverele noastre de către unul dintre principalii furnizori de e-mail și vom putea acționa foarte rapid. Practic la primele semne de markare ca spam vom fi înștiințați, fără a fi necesară o sesizare.