Pe măsură ce site-ul tău crește, e posibil să fii nevoit să treci către o soluție de găzduire dedicată, chiar dacă la început a fost suficient de bună o soluție de shared hosting.
Îți poți da seama în funcție de o serie de factori, pe care ți-i vom prezenta în continuare.
Performanța
E destul de greu să îți dai seama că performanțele site-ului tău nu mai sunt optime din cauza suprasolicitării. Probleme de performanță pot apărea adesea și din alte motive, cum ar fi buguri de PHP sau query-uri de MySQL neoptimizate. Dacă ești sigur că arhitectura e in regulă, îți poți da seama că trebuie să treci la un server dedicat atunci când:
– Timpul de încărcare al site-ului tău a început să crească – riști să pierzi useri dacă trece de 2 secunde, conform unui studiu realizat la Univ. din Nebraska
– Interogările către baza de date dau erori din cauza volumului prea ridicat
– Pagini din site nu sunt afișate pentru că serverul este supraîncărcat
Ca să probezi acești indicatori, îți recomandăm să urmărești statisticile de trafic de pe site-ul tău și să îl testezi în momentele de vârf. În plus, verifică logurile de eroare ca să afli ce probleme întâlnesc utilizatorii.
Simți nevoia să treci la o soluție custom
Personalizarea mediului de găzduire poate constitui motivul de bază pentru alegerea unui server dedicat. Variantele de shared hosting sunt destul de limitate în ceea ce privește softul pe care îl poți rula și nu îți permit acces direct pe server.
Pe un server dedicat poți instala orice sistem de operare dorești și rula orice aplicație. În plus, beneficiezi de facilități de accesibilitate avansate, tip KVM over IP, care îți permit să îți controlezi serverul exact ca și cum ai avea la dispoziție un calculator fizic, chiar și atunci când acesta nu mai răspunde la adresa de IP.
Alternativa
Chiar dacă site-ul tău dă semne că este pregătit să se mute, este posibil ca un server dedicat să nu fie soluția cea mai potrivită. Poate ai nevoie de mai multe resurse, dar nu se justifică totuși o investiție într-un echipament propriu.
Pentru situații de tipul acesta există soluții de găzduire dedicată virtuală. Numite VDS sau VPS, serverele dedicate virtuale se comportă ca un server dedicat fizic dar pot rula simultan pe același echipament. Performanțele lor depind de resursele alocate și tehnologia de virtualizare folosită, care “”izolează” resursele respective.
Dacă te consideri pregătit pentru trecerea pe un server dedicat, poți consulta oferta noastră aici. În cazul în care ai deja unul sau mai multe servere proprii, ești potrivit pentru serviciul de colocare.
Dacă ești în căutarea unei variante intermediare, care îți asigură un cost mai mic dar resurse dedicate, găsește o configurație VDS potrivită pentru tine aici.
One Comment
Leave a CommentOferiti si suport de Memcache pentru share hosting?
Comments are closed.